Coaching

cu Ilina Sîrbu, Coach specialist

Încă de când ai deschis această pagină, te afli aici cu un scop! 

Rezervă-ți acum prima ședință de coaching și vino să discutăm!

Ce este Coaching-ul?

Am să te rog să îți lași imaginația să zburde, măcar pentru restul articolului, pentru că voi încerca să îți explic cât mai amplu ce înseamnă coaching-ul:

  • gândește-te la o discuție în care cineva te ascultă în loc să te audă;
  • gândește-te la o situație în care celălalt este foarte curios despre tine și ceea ce vrei să ajungi și este mai implicat în proces, uneori, decât ești tu;
  • să presupunem că într-o relație, toată atenția celuilalt este țintită asupra ta;
  • imaginează-ți că ești într-o relație cu cineva care vede mai departe de ceea ce lași tu să se vadă în exterior;

Așadar, în scenariul de mai sus, eu sunt cealaltă parte a relației.
Sunt aici să te ajut!
Tu poți trece cu succes de blocajele personale inevitabile, pentru a te autorealiza prin acțiuni și relații sănătoase, strâns legate: PERFECȚIONARE

În ultimul timp, coaching-ul a înflorit armonios, devenind ochiul tău interior. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu cunosc acest termen, ce implică o activitate clară, care duce la o evoluție spectaculoasă, la nivel de ideație și gestionare a cursului vieții tale.

Coaching pentru Toți, cu Ilina Sîrbu

Fie că vorbim despre LIFE COACHING, BUSINESS COACHING, sau COACHING dedicat ADOLESCENȚILOR pentru stabilirea carierei, sunt aici să te ajut.

Vrei să-ți găsești liniștea interioară? Ești bulversat? Sau doar ai nevoie de ghidaj în luarea anumitor decizii din viața ta? Ai nimerit unde trebuia!

Coaching înseamnă timp, efort și relaxare. Da! Respiri ușurat în timp ce-ți creezi drum spre liniștea personală. Cu un coach vei știi exact unde și cum să găsești liniște, cum să te bucuri și de relaxare prin revitalizare și, cel mai important, înveți cum să trăiești sănătos și în armonie cu provocările zilnice.
Dacă vorbim despre COACHING dedicat elevilor din anii terminali, unele dintre problemele cu care aceștia se confruntă sunt următoarele:

  • Nu știu ce carieră să-mi aleg!
  • Nu am idee către ce facultate să mă îndrept!
  • Nu știu exact ce anume vreau!
  • Nu am chef de nimic!

Când Am Nevoie de un Specialist în Coaching?
Este Coachingul Potrivit pentru Mine?

Ai conturată o idee despre ce ai vrea să faci, dar nu ști cum să-ți îndeplinești obiectivul?

Ai totuși un plan de acțiune, dar simți că ai un blocaj care nu te lasă să acționezi?

Vrei mai mult de la viață?

Simți că ceva nu funcționează?

Ai nevoie de mai multă concentrare?

Dacă te-ai regăsit în una din situațiile de mai sus, atunci un coach te poate ajuta.
După cum vezi, plaja de domenii în care acționează un coach este diversificată și cuprinde atât zona personală cât și situații din viața profesională.

Ai nevoie de un coach, dacă te afli într-una din situațiile de mai jos:

1. Nu poți defini ceea ce-ți dorești

În această situație, un coach te poate ajuta să descoperi ce este mai exact ceea ce îți dorești, ce vrei să faci cu adevărat. Vei fi ajutat să îți pui ordine în idei, în ceea ce vrei și ai nevoie cu adevărat. De obicei te afli în această fază atunci când ești în general confuz.

2. Ai clarificat ce-ți dorești, dar nu știi pe ce drum să o iei

În această etapă problema pe care o vei rezolva este găsirea unei căi pe care să o urmezi pentru a-ți atinge obiectivele. Avantajul unui coach în această etapă este că te ghidează să îți stabilești opțiunile și să le alegi pe cele mai bune pentru situația ta. 

3. Ai reușit să găsești și calea, însă pașii de urmat nu îți sunt clari

Din momentul în care ai stabilit obiectivul și calea pe care trebuie să o urmărești, lucrurile sunt aproape clarificate, mai trebuie doar să-ți stabilești planul de acțiune, dar și posibilele obstacole și riscuri de apărut.

4. Știi prea bine care sunt pașii, însă pur și simplu nu poți acționa

Una dintre cele mai complicate situații este cea în care procrastinarea ia locul acționării. Știi și tu de câte ori ai amânat anumite task-uri sau acțiuni despre care știai foarte bine cât de important este să le duci la bun sfârșit. Misiunea coach-ului este în acest moment destul de dificilă, el trebuie să descopere în ce stadiu te afli și din ce motiv nu reușești să acționezi. Poate e vorba de o frică, ori teamă de eșec, sau poate nu ai o strategie definită, oricum, împreună cu acesta, vei explora și evalua opțiunile pe care le ai și starea în care te afli pentru a pune la punct strategia de abordare.

5. Coaching ca o nevoie constantă

În această etapă putem compara coaching-ul cu antrenamentele de fitness, în sensul că ședințele de coaching pot fi de întreținere, la fel ca fitness-ul după un anumit punct. În acest moment, etapele precedent vor fi deja depășite, și nu doar că știi ce vrei, dar știi exact pașii pe care trebuie să-i faci pentru a atinge obiectivul. În această etapă doar monitorizezi progresul și optimizezi pașii pe care trebuie să-i faci. Un element important al acestei etape, este partea de anticipare, parte în care se pot preveni unele probleme.

6. Vrei să te dezvolți în viață sau carieră

Aici nu vorbim despre o problemă anume, simți doar că parcă ai vrea mai mult de la viață sau de la carieră. În acest punct, coach-ul te poate susține să descoperi care este următoarea etapă/următorul nivel pentru tine.

7. Ai un blocaj

Un blocaj poate apărea în oricare dintre etape, nu doar în aceasta. De regulă, din blocaje poți ieși cu ajutorul unui prieten sau cu ajutorul unui coach, asta dacă și vrei să ieși. Avantajul coach-ului este acela că te poate ajuta să afli dacă ești într-un blocaj și ce variante ai pentru a ieși.

8. Simți că ceva îți lipsește, dar nu știi ce

Sunt acele momente în care te simți neîmplinit, nefericit și ți se pare că ceva lipsește pentru a atinge acea stare de împlinire pe care ți-o dorești. Toate acestea se întâmplă fără un motiv anume, iar acesta este cel mai enervant lucru. Drept pentru care, ajutorul unui coach este esențial în această situație în care nici măcar nu ai un motiv clar în minte pentru care toate astea ți se întâmplă.

9. Simți că ceva pur și simplu nu merge

Dacă ceva nu merge, în unele situații este destul de ușor să-ți dai seama ce este acel ceva. Acest lucru este observat în etapele anterioare, însă în unele situații, un coach este singurul care te poate ajuta să scoți la suprafață acel element, acel “ceva” care pare să nu meargă.

10. Ai nevoie de mai multă concentrare

Sunt situații în care concentrarea te părăsește, însă revine atunci când intervine un terț care să pună o oarecare presiune ușoară pentru a se asigura că rămâi focusat pe activitățile stabilite, sau pe un anumit proiect. Aceste ședințe regulate te vor ține în priză și vei reuși să renunți la procrastinare.

Ce spun clienții

Din dăruire și pasiune, suntem foarte atenți în tot ceea ce înseamnă client, de la starea sa de spirit și până la informațiile ce ni le furnizează. De ce? Cu scopul de formare a legăturilor frumoase și apropiate ce duc la rezultate de excepție.

“Cu prezență, determinare și blândețe, Ilina m-a ghidat printr-o perioadă încărcată, să mă cunosc, să îmi creez strategii de gestionare a situațiilor și emoțiilor, dar și să vindec părți din mine. Mulțumesc și recomand cu încredere tuturor celor care vor să depășească obstacole din viață, carieră și mai ales, pe cele din minte!”

Cristina Răducu

Teaching Partner, British School of Bucharest

“Ilina nu este un simplu business coach. Este o persoană cu credință, cu determinare și cu un background lăudabil. Ea face ca lucrurile să se miște din interiorul tău, insuflându-ți acțiunea. M-am bucurat că am putut participa la MasterMind-ul “Conducerea pe timp de criză” organizat de ea unde am primit o doză de inspirație antreprenorială și comportamentală, foarte bine venită în perioada actuală.”

Alexandru Dragomir

Owner, INOVI Smart Technologies

“Simt că am mai urcat un nivel și asta pentru că am fost acolo lângă tine și am conștientizat unde am fost și unde sunt. Vreau să-ți mulțumesc din suflet! Să știi că schimbi vieți și este extraordinar ce mult contează să știi că nu ești singur pe lumea asta. Eu de când lucrez cu tine nu mă mai simt singură și judecată – simt că am sprijin și, cel mai important, acel adevăr dur, dar foarte evolutiv. Mulțumesc!”

Georgia Gugu

Owner, Georgia Beauty House

“Cum am ales sa lucrez cu voi? Am simțit o chimie între noi încă de la prima conversație. Eram în căutarea unei firme de consultanta, deși nu știam exact ce înseamnă sau la ce să mă aștept. Am contactat mai multe firme, dar niciuna nu mi-a vorbit cu calmul și cu răbdarea cu care mi-ai vorbit tu. Așa că instant, după ce am oprit apelul, am zis ca oricât ar costa și oricare ar fi condițiile, eu trebuie să lucrez cu tine 😂. Zis și făcut, desigur, de-asta suntem aici.

Ce a însemnat colaborarea până acum? Multă, foarte multă informație utilă și o completare între tine și Nicu, care mă ajută tare mult. În sensul că simt că ești de acord cu mine și cu visele mele, mă susțineți, dar și partea de raportare și analiza cifrelor și pe care o aveam și eu înainte (pe care ulterior se pare că am neglijat-o puțin și mă chinui să o recapăt). Înseamnă mult pentru mine susținerea, exemplul vostru și dăruirea voastră pentru ca totul să iasă foarte bine și să ajungem sus. E foarte important că ați avut încrederea să lucrați cu mine, deși multe firme m-au respins tocmai pentru că suntem o firmă mică și probabil nu vedeau nici un potențial în noi. Așadar, pentru mine este foarte important să colaborăm, am o grămadă de lucruri și de informații de învățat de la voi și simt că mă motivați să merg mai departe și să cred în visele mele (chiar dacă uneori îmi este mai dificil). În concluzie, nota 100/10 pentru tot!”

Ana Iordan

Fondator și CEO, NILLUX.COM

Programează o Primă Ședință și te voi contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vei vedea că o primă discuție îți poate schimba complet perspectiva!

Copyright © MHD Consulting

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279