Am ales să-ți transmitem ceva mai simplu, lucruri pe care nu ți le spun foarte multe persoane, aspecte care te pot ajuta în conducerea unei afaceri.
Uneori este nevoie de persoana potrivită care să te ajute, să-ți deschidă ochii în ceea ce faci. Asigură-te că tu știi deja ce să faci înainte să dai greș, sau, cel puțin să reduci nivelul de erori, fie acestea de experiență, informaționale, materiale, etc.
Nu există nicio îndoială, conducerea unei afaceri mici nu este mult prea ușoară. Deși are provocările sale, există și beneficii personale, precum și profesionale de a fi antreprenor. Iată câteva dintre ele.
1. O poți duce cât de departe vrei
Ai puterea și libertatea de a-ți dezvolta afacerea cât de mult. Ai șansa să conturezi o afacere profesionistă și mare, în foarte multe domenii. Singurele limitări pe care le ai sunt cele pe care ți le stabilești. Dă tonul, stabilește parametrii și te oprești exact acolo unde decizi că vrei să o faci.
2. Puterea de a schimba lucrurile după cum este necesar
Pentru face lucrurile corect, sunteți în măsură să faceți modificările necesare care vor remedia majoritatea problemelor. Când lucrezi pentru altcineva și vezi o problemă, poți doar transmite acele informații șefului tău, astfel încât acesta să poată lua decizia. În calitate de antreprenor, nu trebuie să o comunici mai întâi cu cineva, ci pur și simplu puteți face direct modificările necesare.
3. Control asupra propriei soarte
Tu îți ții propriul ritm de conducere a afacerii. Cu alte cuvinte, nimeni nu te va concedia. Vei avea un loc de muncă și vei fi în afaceri atâta timp cât o poți menține în viață. Nu există momente de îngrijorare în ceea ce prevede o autoritate ce se îndreaptă în direcția greșită și îți va decide soarta.
4. Alege persoanele cu care vrei să lucrezi
Când lucrezi pentru altcineva, oamenii sunt aleși pentru tine. Acum tu ești șeful. Și în calitate de șef, ești responsabil cu alegerea resurselor umane. Alege cea mai bună echipă pentru a vă transforma viziunea în realitate, o echipă cu care lucrați bine, o echipă cu care chiar te înțelegi și colaborezi bine.
5. Obține acces la secretele industriei
Odată ce meseria devine o plăcere, este una la care ești foarte bun. Chiar și așa, în calitate de angajat al companiei altcuiva, nu poți învăța atât de multe despre muncă sau meserie în comparație cu cazul în care ești antreprenor. Un întreprinzător din orice industrie, din necesitate, are cunoștințe vaste și acces unic la instrumentele, respectiv secretele, comerciale ale acelei industrii.
6. Contribuția la economia locală și forța de muncă
Liniștea deosebită știind că afacerea ta pune bani înapoi în economia locală. S-ar putea să plătești alți vânzători sau parteneri locali, care ,la rândul lor, fac același lucru, contribuind la societate. În același timp, este posibil să creezi și locuri de muncă pentru oamenii care locuiesc în zona punctelor de lucru ale afacerii.
7. Sentiment de împlinire și încrederea în sine
Te îmbogățești nu doar material, ci și sentimental. Lucrezi cu un obiectiv și faci ceva ce mulți oameni nu-l vor putea duce la capăt. Există o mulțime de provocări pe care trebuie să le depășești pentru a avea succes, ceea ce îți oferă un sentiment extraordinar de încredere în sine. Când ești angajat într-o companie, totul este deja setat pentru tine, în timp ce, atunci când începi o afacere, trebuie să-i creezi structura și să stabilești parametrii, ceea ce nu este ușor de realizat.
Dacă dorești mai multe informații, ori o programare la o sesiune de consultanță în afaceri, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau programează-te direct în platforma digitală, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.
Spor în toate și o zi de 10.
Echipa MHD.
Recent Comments