Știi senzația aceea când Duminica seara e cea mai urâtă parte din săptămână? Evident, e la mare bătaie cu ziua de Luni pentru cea mai tristă perioadă din săptămână.

Ai nimerit unde trebuie, pentru că dacă te regăsești în situația de mai sus, află că nu asta e normalitatea. Chiar dacă toți facem glume despre cât de groaznică este ziua de luni, sau sfârșitul weekendului, acesta ar putea fi un semn că ai nevoie de o schimbare în carieră.

Ilina Sîrbu este un coach extrem de versatil, nu o spunem noi, o spun clienții care vin din diverse zone, cu diverse probleme și care pleacă de la fiecare sesiune de coaching mai împliniți și mai încrezători în sine. Coaching-ul de carieră este un punct esențial în dezvoltare și se adresează nu doar persoanelor, ci și companiilor.

O să începem cu prezentarea coaching-ului de carieră pentru persoane individuale.

Acest domeniu nu ne pune nicio piedică în ceea ce privește domeniul de dezvoltare în care putem merge. Coaching-ul de carieră, după cum îl recomandă numele, reprezintă partea de suport a persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă și nu știu sau nu reușesc să se decidă spre ce zonă și domeniu să se îndrepte. DAR, un lucru foarte important și pe care să nu-l omiteți, este faptul că în coaching-ul pentru carieră vorbim și despre persoane care au deja un loc de muncă, însă acesta nu îi mai satisface. Indiferent care sunt motivele: financiare, personale, legate de colectivul de muncă, legate de volumul de muncă sau relația cu conducerea, schimbarea trebuie începută din timp și nu trebuie amânată nicio secundă.
Nevoile și dorințele oamenilor sunt multiple și foarte diversificate, oricare ar fi acestea, un coach de carieră te va ajuta să le descoperi, să ți le clarifici pentru a înțelege mai bine zona în care te afli și cea în care vrei să mergi, culminând cu pașii necesari pentru a putea atinge acel obiectiv în cariera ta.

Statisticile arată că aproximativ un sfert dintre studenți își schimbă domeniul de studiu după primul an de facultate. Acest tip de coaching se adresează, așadar, tuturor vârstelor, inclusiv adolescenților de liceu, care se află în perioada în care ar trebui să își aleagă programul de studiu pe care îl vor studia la facultate. Îi va ajuta să descopere ceea ce le place și vor fi ghidați către cele mai bune decizii pentru ei, atunci când vor trebui să ia decizii care le vor afecta viața. 

Cum se vor desfășura aceste ședințe? Coach-ul te va asista cu următoarele:

  • să-ți descoperi aptitudinile, talentele și valorile personale;
  • să-ți găsești pasiunile și interesele și profilul vocațional în final;
  • să definești profesiile potrivite profilului tău;
  • să realizezi un plan cu pașii necesari pe care să-i faci pentru a ajunge să practici activitatea pe care ți-o dorești;

Acum să trecem puțin și la partea corporate a domeniului și să vorbim despre coaching în carieră pentru companii.

În acest domeniu ne referim de cele mai multe ori la cele care doresc să optimizeze procesul de recrutare, în special recrutarea internă. De cele mai multe ori, pentru ocuparea unei poziții importante e necesar ca angajatul să cunoască destul de bine “bucătăria internă” a companiei, drept pentru care este cel mai bine să apelezi la proprii angajați. Pentru companie, avantajele vin din creșterea loialității angajaților și fidelizarea acestora, pentru angajați, oportunitatea avansării în carieră este unul dintre principalele motive pentru care aleg o anumită ofertă de job.
În acest caz, un coach de carieră va fi puntea de legătură între departamentul de Resurse Umane (HR) și angajați. Acesta va consilia angajații, le va înțelege nevoile de dezvoltare și la nevoie, îi va ajuta să-și contureze nevoile și dorințele și implicit va susține și procesul de selecție și de tranziție internă.

În final, vă încurajăm să nu întârziați schimbarea carierei în cazul în care ceva vă nemulțumește la locul de muncă.
Pentru situația în care aveți probleme în alegerea carierei, vă încurajăm de asemenea să apelați la un coach de carieră.

Dacă dorești mai multe informații despre coaching, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲,
𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279