Gânduri și opinii interioare, vorbe și fapte exterioare, pentru a vedea că totul se focusează pe drumul dintre frică și încredere. Acaparați de necunoscut și influențați de diverși oameni, trebuie, în majoritatea circumstanțelor, să ne cunoaștem, să știm când are loc o problemă, psihică sau fizică, respectiv cum să o abordăm pentru a nu fi copleșiți de acestea. 

Zgomotul are rolul său în momentele de frică și încredere, deoarece are o tentă seducătoare ce te distrage de la a conștientiza anumite limite, blocaje sau momente critice ale dezvoltării tale. Odată cu zgomotul apare ignoranța, indiferență dulce, ce duce la ezitarea asumării de responsabilități, din perspectiva adevărului în momente de frică sau încredere. 

De ce să apelezi la MHD Consulting? Ei bine, în ședințele de Coaching, Ilina urmărește să te ajute în depășirea momentelor critice și să te îndrume în deprinderea unor abilități de trecere peste greutăți, de a te elibera de presiunea inutilă și să te susțină în a deveni propriul lider.

Frica - Mister Intelectual

Emoție umană naturală, adesea întâlnită în momente cu impact emoțional puternic, frica implică o ripostare biochimică universală, dar și una emoțională, individuală, foarte ridicată. Este momentul în care tu percepi o circumstanță, o faptă, drept un pericol sau o amenințare, indiferent de tipul său de impact: psihologic sau fizic.

Pot fi rezultate ale anumitor traume și experiențe din trecut, dar și efecte în urma supraestimării riscului și a lipsei de stimă de sine. Astfel, ne focusăm pe frica „rea”, în majoritatea cazurilor declanșată de lipsa de încredere în cineva sau ceva, care te epuizează și te inhibă în dezvoltarea ta drept om, în viața de zi cu zi.

Se întâmplă foarte mult să ratezi o experiență plăcută și plină de bucurii din cauza temerii. Prin prisma relaționării cu ceilalți, vei observa o dificultate în modalitatea de a comunica sănătos cu o persoană, în mod majoritar cauzându-se pierderea beatitudinii relațiilor. 

Lăsând zilele să treacă, fără a lua măsuri, precum cea de a alege un coach, frica va pune involuntar amprenta pe tine, încât vei trăi cu ea mereu, astfel îi permiți să-ți minimizeze acțiunile.

Frica - Urmări

La găsit scuze, motive aparente, ajungi să fii primul. Nu vei observa cum frica te va duce la a crede în mod voluntar și eronat că, în ceea ce faci, este decizia ta “liberă” de a evita ceva sau pe cineva. 

Solitudinea, mână-n mână cu frica, va apărea și vei deveni, sau dezvolta, o latură retrasă. Un spațiu gol și privat, o închidere interioară, care te va consuma psihic. După crearea unui refugiu privat, frica se va transforma într-o reală povară din care cu greu mai ieși. În urma ei dezvolți fobii, anxietate și depresii, viața ta devenind mult prea monotonă.

Frica te poate însă -și scăpa- uneori de anumite probleme și pericole. Plecând de la ideea de “al șaselea simț”, o eventuală rămășiță de frică, exact cât să-ți provoace un dubiu într-o decizie, poate veni drept un adevărat ajutor. Momentele de acest fel nu constituie o obișnuință, drept pentru care, la apariția tot mai deasă și pe termen tot mai lung, se recomandă apelarea la specialiști.

Încrederea - Bucurie cu 2 Tăișuri

Goethe a întrebat în Faust: “Vreau să știu, ce ține lumea închegată?”, o nelămurire ciudat de întrigantă. Gândește-te, trăim într-o lume tot mai competitivă, dar, în anumite momente, reușim să colaborăm și să ne susținem reciproc. 

Încrederea este foarte bună, dar în mod limitat. În ceea ce privește acest lucru, echilibrul trebuie să domnească în subiect. Oamenii au tendința să oscileze între o încredere scăzută sau prea ridicată, atât de sine, cât și în cei din jurul lor.

Din prisma încrederii în ceilalți, dă-ne voie să afirmăm că niciodată nu vei ști ce-ți rezervă majoritatea persoanelor de lângă tine. Cu toate astea, acest aspect nu-i cataloghează nici pe departe la oameni toxici, ci doar la oameni, ființe schimbătoare, cu rațiune și sete de socializare. 

Relațiile se pot realiza mai ușor, sau mai greu, dar suntem siguri că sunt greu de menținut, iar în acest moment intervi tu prin cunoștințele pe care le dobândești împreună cu un coach. Ce este și mai important? Recunoaște problema și lasă-te ajutat!

Acțiune vs. Întârziere

Cu ajutorul unui coach vei reuși să conștientizezi întârzierea dintr-o anumită perioadă de timp în gestionarea fricii sau încrederii de sine sau în cei din jur. În ședințele noastre de coaching, vei avea de realizat anumite “task”-uri simple și la subiect.

Mai greu este când continui să întârzii aflarea problemei prin evitarea sau neîndeplinirea acestora. În acele momente nu vei reuși decât să mai înscrii o problemă pe lista ta: “Ce te face să treci de la întârzierile repetate la acțiune?”, respectiv “Ce te oprește și ce te va putea ajuta să depășești faza de întârziere a lucrurilor?”.

Vei observa că, precum la șah. Dacă muți corect, la final vei avea rezultatul de a trece din starea de “aș putea”, “ar trebui să”, la “de ce nu?“, “o să”.

Reacție vs. Răspuns

Este interesant cum pot decurge acțiunile unei persoane. Vei conștientiza că există șanse să ai o reacție la anumită situație, dar să nu răspunzi la aceasta. O simplă reacție nu va îmbunătăți situația!

Odată ce vei putea să răspunzi la anumite situații, vei avea capacitatea de a identifica oportunități și șanse de acționare cu asumarea unei responsabilități și de acordare a încrederii. În urma acestei realizări, ajungi să te simți împuternicit și să acționezi oricând după acele întârzieri de care am discutat anterior.

Așadar, tu ce alegi? Ești pregătit să excelezi? Programează-te la o ședință și te asigurăm că nu-ți va părea rău, din contră, vei observa ce ușoară este viața după eliberarea interioară. Trebuie doar să mergi pe website, la secțiunea Coaching, sau, pentru mai multe detalii, ne găsești și pe Facebook, respectiv Instagram

 

Dacă dorești mai multe informații despre sesiunile de coaching, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲,
𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.