Deși o facem foarte mulți prin amânarea “deadline”-urilor și întârzierea “task”-urilor, puțini îi cunoaștem denumirea și cât de mult ne afectează concomitent viața și stima de sine. Procrastinarea, o întârziere nesfârșită a unor sarcini și/sau activități, are o influență vizibilă asupra cursului optim al vieții omului.

Chiar dacă ai un job impresionant, o viață de vis și foarte multe relații, te-ai gândit cum poate procrastinarea să te demoralizeze, de ce și cum ai putea să o combați? De asemenea, ai reflectat vreodată asupra faptului că ai avea nevoie de ajutor pentru a dobândi un control în viața ta? O persoană de nădejde ce va fi mereu acolo la momentul potrivit să te asculte, înțeleagă și să te ajute în progresul vieții?

Când și De ce Apare Procrastinarea?

Ei bine, în acest caz vorbim despre o anumită comoditate, o indiferență, voluntară sau involuntară, sau chiar un obicei, ce pot influența imperios stilul tău de viață. Este vizibil că acest lucru ține enorm și de comportamentul repetitiv al indivizilor în cauză, o latură umană ce poate recidiva din anumite motive precum:

  • Stimă de Sine Scăzută: acest sentiment se poate “vindeca” prin comunicare, regăsire de sine și mult ajutor din partea ta și a celor din jur. Totodată, apelarea la o persoană specializată în domeniul de coaching te poate susține moral enorm de mult prin diverse “task”-uri, problematici, obiective și discuții sau ieșiri distractive. Dacă crezi că te regăsești în nevoia de a apela la un coach, n-ai decât să dai click aici.
  • Sentimente precum Insatisfacția, Frustrarea & Dezamăgirea: viețile oamenilor mereu vor avea parte și de anumite provocări, incertitudini sau neplăceri, tocmai de aceea cu un coach vei reuși să dobândești abilitatea de a te gestiona pe tine drept om mai ușor, respectiv de a învăța să treci peste acestea, redând “rozul” din viața ta înapoi.
  • Activități neplăcute: în viață nu vom realiza doar ce ne place, cu toate că fiecare ne dorim acest lucru, dar uneori ai sarcina sau necesitatea de a lua parte la diverse activități, sau de a organiza unele, care nu vor fi mereu pe placul tău, văzute drept plictisitoare sau neproductive. Acest aspect cuprinde mai mulți factori, precum: mediul în care se organizează activitatea, persoanele din aceasta, respectiv starea ta de spirit. Ei bine, un coach o să te ajute mereu în acest sens, construindu-ți o viziune de ansamblu cu ajutorul căreia să depășești orice obstacol.

Cum Putem Combate Procrastinarea?

Plecând de la mentalitatea fiecăruia de “fac mai târziu”, sau sigur îți sună cunoscut acest “este și mâine o zi”, procrastinarea apare în momentul în care decidem să lăsăm pe altădată o sarcină, respectiv o activitate. Gândește-te că nu ar trebui “să lași pe mâine, ceea ce poți face astăzi”, zicală românească, adesea auzită în situații de acest fel. 

Există o veridicitate în tot ceea ce ne împiedică să săvârșim obiceiuri nefaste progresului nostru, astfel noi, ființe raționale, ar trebui să conștientizăm momentul apariției procrastinării. Ei bine, aici intervine și problema: “Cum Reușim să ne dăm Seama de Apariția Procrastinării?”. Acesta este motivul pentru care se apelează la coaching, reprezentând un moment specific, o reală necesitate dezvoltării tale drept om. 

Cunoaștem faptul că suntem ființe raționale, dar și sociale, adesea avem nevoie să comunicăm, ceea ce ne împiedică fiind gradul de sinceritate și de încredere în ceea ce prevede o persoană. Așadar, cu un coach totul devine mai simplu. Acesta te va asculta necontenit, te va înțelege și va fi mereu aproape de tine, tratându-te cu căldură, onestitate și bun-simț. 

Fie că ești o fire fragedă, un adult în devenire sau un intelectual trecut prin viață, coaching-ul se adresează ființei tale și nevoilor acesteia pentru o mai bună relaționare cu fiecare zi ce are să vină, respectiv cu diversele circumstanțe ce pot fi create, dar și cu obstacolele care pot apărea de-a lungul acestora. Simte-te pregătit să accepți provocarea și autocunoaște-te prin coaching dând click aici !

Dacă dorești mai multe informații despre sesiuni de coaching, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲,
𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

 

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.