CÂTEVA VORBE CARE ÎȚI VOR SCHIMBA COMPLET PERSPECTIVA [PARTEA 1]

Ce sunt consultanța și managementul

Fie că ești o organizație din sectorul public sau privat, consultanța este caracterizată drept un mijloc de optimizare a resurselor organizaționale si de îmbunătățire a eficienței proceselor, training-ul, selecția și integrarea resurselor umane și tehnologice pentru ca acestea ulterior să realizeze obiectivele companiei spre obținerea de valori adăugate tot mai mari.

Managementul este totul unitar ce cuprinde mai multe categorii prezentate drept diverse capacități de: conducere, direcționare și organizare a sectoarelor unui agent economic, care, prin activitatea sa, să sprijine obținerea produselor finite sau a serviciilor furnizate, redându-i eficiență concurențială, stăpânire pe piață.

În cazul celor două activități, avem în vedere că implică oameni specializați în domeniu ce implică capacitatea de a analiza, de a decide și de a se asigura că va fi pusă în aplicare spre susținerea agentului economic ce are la bază realizarea produselor și furnizarea serviciilor cât mai eficient și profitabil cu putință.

Totodată, managerii au importanță în ceea ce prevede organizația și funcționarea ei din toate punctele de vedere. Tocmai de aceea se recomandă foarte mult, pentru un parcurs optim al companiei, consultanță în afaceri. Cele două activități merg mână-n mână, pentru un management eficace avem nevoie de o consultanță în afaceri realizată la superlativ.

Spre exemplu, managerul are de gestionat mai multe provocări pe partea sa de muncă, precum:

  • dinamica forței de muncă
  • climatul economic global
  • schimbările tehnologice, etc.

Tocmai de aceea este nevoie de un consultant în afaceri, având rol de susținător, ascultător, sfătuitor, pentru a duce totul la bun sfârșit. 

De asemenea, sigur cunoști momentul în care ai observat chiar și tu aceste sarcini în mediul profesional. Că ești sau nu manager, mereu vei prelua cel puțin o sarcină specifică lui. De ce? Deoarece indiferent de ocupația ta, tu ai rolul de a-ți gestiona timpul, sarcinile ce îți revin ulterior ție, etc. Așadar, sunt circumstanțe în care ești direct afectat de acest lucru: ori trebuie să realizezi ceva specific, ori te încurcă din a te conforma unei activități din cauza unui motiv bine întemeiat.

 

 

Ce scop are consultanța în afaceri

Acest aspect din monologul nostru este reprezentat de o singură frază: Vrei ca Afacerea ta să Aibă o Poveste? Ia-ți un Consultant!

Întocmai cum am scris anterior la motive, consultantul este totul într-o afacere, el te sfătuiește și face deodată cu tine, el te susține să creionezi povestea afacerii tale.

Scopul consultanței? De a educa, asculta, înțelege și sfătuii resursele umane dintr-o afacere. Prin această activitate, se realizează următoarele:

  • realizarea unei strategii eficiente
  • rol decizional vizibil mai bun
  • pune bazele unei culturi organizaționale 
  • impulsionarea asumării de responsabilități în interiorul firmei, etc.

Mai pe scurt, el este mâna dreaptă a antreprenorului în realizarea activităților din ecosistemul firmei. Ajută mult antreprenorul în a identifica, comunica și soluționa anumite probleme din afacerea sa, în a ajunge cât mai sus, potențial lider pe piață.

Asemenea majorității domenilor de activitate, consultanta in afaceri este menita sa te ajute la inceput de drum si sa te tina pe acesta in continuare. Poate fi de scurta sau de lunga durata, acest aspect depinde mult si de cat de frecvent simti ca ai nevoie de sustinere si sfaturi specifice pentru a ajunge si a te mentine la succes. 

Consultanta in afaceri ofera beneficii si un impuls in solutionarea problemelor, garantand realizarea schimbarilor si propulsand competitivitatea celorlalte firme pe pietele concurentiale unde activeaza.

Consultantul business ajută mult în a analiza SWOT afacerea, și nu numai, respectiv în a identifica problemele manageriale. Cu toate acestea, între cele două apare un concept modern de schimbare a perspectivei, la nevoie, numit Business Coaching. Despre acesta vom vorbii în alt articol dedicat.

 

𝗣𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮̆ 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗮𝘀𝘁𝗲𝗮 𝗻𝘂 𝘁𝗲-𝗮𝘂 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗶𝗻𝘀, 𝘀𝗮𝘂 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮̆ 𝘁𝗼𝘁 𝗻𝘂 𝗮𝗶 𝗴𝗮̆𝘀𝗶𝘁 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗮𝗶 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲. 

𝗡𝘂 𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗹𝗲𝗺𝗮̆, 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲-𝗻𝗲 𝘂𝗻 𝗲-𝗺𝗮𝗶𝗹 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁@𝗺𝗵𝗱-𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗹𝘁𝗶𝗻𝗴.𝗿𝗼, 𝘀𝗮𝘂 𝘀𝘂𝗻𝗮̆-𝗻𝗲 𝗹𝗮 +𝟰𝟬 𝟳𝟯𝟭 𝟯𝟯𝟯𝟴𝟯𝟯, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝘃𝗲𝗺 𝗰𝗮̂𝘁̦𝗶𝘃𝗮 𝗮𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝗰𝗮̆.

 

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲,

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

 

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.