Datele din ultimele săptămâni arată că la nivel global, anxietatea populațiilor a crescut cu aproximativ 30%, iar aceste momente arată că frica este cel mai mare dușman al tău. Un lucru cotidian esențial, este să nu te lași doborât de tristețea și furia din jurul nostru și să te concentrezi pe rutina zilnică pentru a reduce pe cât posibil, nivelul de anxietate.

Un punct important pe care trebuie să-l înțelegi este că anxietatea nu te afectează doar pe tine, ci și pe cei din jurul tău. Aceasta se transmite ușor, iar cei mai vulnerabili sunt copii, care internalizează și chiar potențează nivelul tău de anxietate, aceștia fiind practic afectați într-o măsură exponențială.

Venim după doi ani în care strategiile de comunicare și mass-media s-au concentrat pe cele mai alarmiste și stresante mesaje de care puteam avea parte. Tot în această perioadă, grupuri de persoane au devenit și mai vulnerabile decât erau înainte. Iar stabilitatea și sănătatea noastră psihică s-a degradat constant în această perioadă.

Menține-te Ancorat în Rutina Zilnică

Ei bine, pentru a reuși să nu te lași pradă emoțiilor până la colaps, și să-ți abandonezi stilul de viață, primul lucru și probabil cel mai important ar fi să te menții ancorat în rutinele zilnice și să nu le abandonezi. Nu căuta să te implici în probleme sau situații care nu țin de tine, și pe care nu le poți rezolva sau influența, rămâi concentrat pe cele pe care depind de tine, respectiv pe care le poți rezolva cu propriile forțe. Studiile arată că acest lucru reduce din anxietate, ceea ce este extrem de important mai ales pentru copiii care internalizează și amplifică nivelul nostru de anxietate;

Care sunt Responsabilitățile Tale?

ndește-te cu adevărat la ce responsabilități ai față de cei de lângă tine. Concentrează-te mai mult pe ritmul tău natural de viață și pe rutina ta zilnică, inclusiv pe responsabilitățile pe care le ai față de cei din jurul tău, în acest fel vei reuși să treci mai ușor și mai bine de această perioadă. Dacă vrei să fii mai bun decât ai fost ieri, pentru tine, copilul tău, și restul din preajma ta, concentrează-te să fii cât mai bun la ceea ce faci, muncești mai mult și mai aplicat, nu căuta responsabilități unde probabil nu le ai.

Cum Îți Trăiești Viața?

În final, sensul vieții tale este doar al tău. Gândește-te la cum îți trăiești viața, dependentă de problemele relevante pentru tine, sau influențat de ceea ce consideră alții ca fiind problemele lor? Asigură-te că nu te lași tras în zona de probleme ale altora și că nu trăiești pentru acestea, deoarece în momentul în care dificultățile lor vor deveni demodate, vei fi tentat să găsești altele de care să depinzi și în care să te implici, astfel nu vei reuși niciodată să trăiești pentru tine.

 

 

Există situații în care te regăsești într-o criză de sens sau proiecte de viață și te ancorezi în situații și probleme externe, ale altora, de care te agăți și trăiești pentru acestea. Nu este o practică sănătoasă pentru tine, găsește-ți sensul și proiectele personale care să merite energia și timpul tău. 

Ideea principală aici este să nu-ți lași viața confiscată de probleme sau situații pe care le stabilesc alții, nu te concentra pe problemele care sunt în controlul tău, nu-ți consuma timpul și energia într-o zonă pe care nu o poți influența. Exersează-ți gândirea critică și analizează dacă o anume problemă depinde sau nu de tine, te privește sau nu, și acționează în consecință.

Ca o concluzie, deși discuția nu se poate încheia atât de ușor, asigură-te că “te temi” sau “îți faci probleme” legate de lucrurile care sunt în controlul tău și că acționezi în consecință, dacă te vei concentra pe lucruri pe care nu le poți controla, sau care nu te privesc, îți vei pierde busola, orientarea și sănătatea mentală.

 

Dacă dorești mai multe informații despre sesiunile de coaching, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲, 𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279