Am intuit pentru astăzi că, la fel ca noi, și voi vă întrebați cum am putea să trecem mai ușor peste problemele pe care ni le creează pandemia.

Ei bine, suntem foarte încrezători că avem răspunsul. Evident, acesta este căutat de mai bine de un an de către o mulțime de psihologi, coachi și alți experți în domeniu, iar cu atâtea minți puse la treabă spre un singur scop, nu avem cum să dăm greș.

Probabil una dintre cele mai grave probleme pe care ni le provoacă pandemia este epuizarea. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția despre această afecțiune, care vine ca un răspuns natural al corpului la stresul continuu și suplimentar la care suntem supuși. Acest stres este cu atât mai solicitant, cu cât se suprapune stresului cotidian căruia oricum îi făceam față cu greu.
Acesta se manifestă în principal prin pierderea oricărui sens asupra vieții și prin lipsa -în viața și universul nostru a unei direcții spre care ne îndreptăm. În plus, acest stres duce și la o renunțare, la a mai respecta orice indicații sau recomandări ale responsabililor din sănătate și o renunțare din a mai încerca să ne menținem sănătatea, atât mentală cât și fizică.

Long story short, elementul rezolvator al acestor probleme este metafora. De-a lungul studiilor, cercetătorii au reușit să stabilească destul de clar faptul că ceea ce ne ajută să facem față acestui stres, este imaginația proprie. 

O metaforă, după cum știm, este figura de stil în care un concept este folosit spre a înțelege un altul, implicând analogii. Punând în practică metaforele, acestea ne ajută să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru, să ne antrenăm mușchiul gândirii și să dăm un sens lumii din jurul nostru.

În esență, metaforele ne ajută să privim mai profund problemele pe care le avem și să le înțelegem din mai multe puncte de vedere, acest lucru ne ajută astfel la o înțelegere mai exactă a problemelor cu care ne confruntăm și a situațiilor în care suntem puși. Adesea folosite în cercetare, practici terapeutice, dar și în coaching, metaforele ne ajută -efectiv- să găsim noi moduri de a face față problemelor cu care ne confruntăm.

Ce este COACHING-ul ne întrebi? Ei bine, află că e SPECIALITATEA noastră. Acesta ajută oamenii să atingă ținte personale sau profesionale, pe care aceștia și le stabilesc știind că au în spate ajutorul unui profesionist. Propunem, așadar, puțină imaginație combinată cu perseverență, iar astfel, oricine va putea să folosească figurile de stil pentru a găsi metode noi și cât mai bune pentru a trece peste aceste vremuri tulburi în care ne aflăm.

Celebrii 4 Pași

Și că tot am ajuns în acest punct, cei patru pași cu care v-am amenințat încă din titlu sunt următorii:

Pasul 1 – Identificați un țel, care să fie în raza voastră de realizare.

Țelul pe care îl alegeți trebuie descris în termeni pozitivi și trebuie să semnifice ceva ce nu s-a întâmplat deja și ceva ce vă doriți cu ardoare să se întâmple. De asemenea, formularea nu trebuie să conțină nicio referință la problemă.

Pasul 2 – Proiectați în minte cum ați putea atinge acel țel, acum imaginați-vă o metaforă pentru asta.

Pentru asta, ar trebui să vă puneți următoarea întrebare: “Și asta este ca și cum, ce?” Iar în acest pas, ar trebui să vă imaginați o metaforă pentru momentul în care țelul este atins. Un sfat care ar ajuta este să vă gândiți la un substantiv, iar apoi să îl îmbogățiți cu atribute.

Pasul 3 – Dezvoltați metafora, cu scopul de-a o simți mai aproape.

În acest punct, tot ce aveți de făcut este să îmbogățiți metafora cu cât mai multe adjective și atribute pentru că astfel aceasta va crește în imaginația voastră și vă va fi mult mai aproape de suflet.

 

Pasul 4 – Ce ar trebui să se întâmple ca aceasta să devină noua voastră realitate.

Pentru ca un țel să aibă succes, acesta trebuie să fie rupt în mai multe părți mai mici și care să fie ușor și sigur de atins. Pentru a avea succes trebuie să vă puneți întrebarea ”ce trebuie să fac și voi reuși să fac asta?, iar acest lucru trebuie făcut repetitiv, până când ceea ce trebuie să se întâmple este clar și de atins.

Nu opriți acest proces odată ce pandemia va trece, îl puteți repeta cu orice problemă din viața voastră, vă va ajuta să abordați viața din mai multe unghiuri și niciodată nu veți rămâne blocat în vreo problemă.

 

𝗣𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮̆ 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗮𝘀𝘁𝗲𝗮 𝗻𝘂 𝘁𝗲-𝗮𝘂 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗶𝗻𝘀, 𝘀𝗮𝘂 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮̆ 𝘁𝗼𝘁 𝗻𝘂 𝗮𝗶 𝗴𝗮̆𝘀𝗶𝘁 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗮𝗶 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲. 

𝗡𝘂 𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗹𝗲𝗺𝗮̆, 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲-𝗻𝗲 𝘂𝗻 𝗲-𝗺𝗮𝗶𝗹 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁@𝗺𝗵𝗱-𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗹𝘁𝗶𝗻𝗴.𝗿𝗼, 𝘀𝗮𝘂 𝘀𝘂𝗻𝗮̆-𝗻𝗲 𝗹𝗮 +𝟰𝟬 𝟳𝟯𝟭 𝟯𝟯𝟯𝟴𝟯𝟯, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝘃𝗲𝗺 𝗰𝗮̂𝘁̦𝗶𝘃𝗮 𝗮𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝗰𝗮̆.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲,

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

 

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279