Ce este coaching-ul am prezentat în materialele mai vechi, a venit acum rândul să vă prezentăm care sunt dimensiunile și diferitele ramuri ale coaching-ului. Un coach poate aborda o anumită situație nu doar în funcție de client, dar și în funcție de obiectivul urmărit sau de situație și context. 

Cele mai uzuale ramuri ale coaching-ului sunt următoarele:

 

  • Life coaching;

  • Business coaching;

  • Executive coaching;

  • Internal coaching;

  • Career coaching;

Life Coaching

Este forma generală de coaching, cea mai răspândită și care este potrivită pentru persoanele de toate vârstele și profesiile. 

În această ramură, coach-ul se concentrează pe atingerea împlinirii în viață, identificarea țelurilor, principiilor, dar și a valorilor după care persoana dorește să își ghideze viața, dar și pe descoperirea limitărilor și identificarea barierelor, cu țelul final fiind atingerea obiectovelor personale, stabilite.

Business Coaching

Este o abordare care se adresează antreprenorilor. Se adresează oricui are nevoie de coaching în viața profesională, la job. În aceste sesiuni se pune accentul pe obiectivele profesionale și organizaționale. Pentru stabilirea acestor obiective este importantă fixarea situației actuale și identificarea țelurilor de viitor care să îmbunătățească operațiunile actuale.

Executive Coaching

Este abordarea recomandată pentru sesiunile de coaching care se adresează persoanelor care lucrează în poziții executive. Directori, manageri, sau team leaderi.

Concentrarea este fixată pe îmbunătățirea abilităților de comunicare, de conducere, management de performanță și unul dintre cele mai importante aspecte, întoarcerea punctului de observație spre viața personală și găsirea echilibrului între aceasta și viața profesională.

Internal Coaching

Sunt acele sesiuni de coaching adresate angajaților unei companii, în care coach-ul se orientează pe creșterea performanțelor la locul de muncă, dar împreună cu managementul stresului și al conflictelor, deoarece este singura posibilitate în care performanța poate crește. Alte obiective ale internal coaching-ului sunt eficientizarea comunicării în cadrul echipei, găsirea oportunităților de dezvoltare ale angajațiilor și creșterea eficienței și unității din cadrul echipei.

Career Coaching

Această ramură se adresează oricărei persoane care este în căutarea unui loc de muncă, sau poate chiar o schimbare în carieră. În aceste sesiuni se caută identificarea punctelor tari, pasiunilor, viziunii și obiectivelor pentru cariera sau domeniul profesional ales.

 

Dacă dorești mai multe informații sau o programare la o sesiune de coaching, trimite-ne un
e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲, 𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279