Rubrica noastră de prezentare a măsurilor de fonduri nerambursabile, se întoarce cu o serie de programe de finanțare care fie sunt în plină fază de depunere a proiectelor, fie sunt în pregătire la ministerele responsabile. 

Finanțări în Cantonament, este materialul regulat de la MHD Consulting, în care îți prezentăm ce oportunități de finanțare există pentru ideea ta de afacere, ori pentru dezvoltarea afacerii tale existente.

Programe de Eficiență Energetică

Guvernul a aprobat bugetul de aproximativ 2,7 miliarde de lei pentru programele gestionate de Administrația Fondului de Mediu, printre care: Rabla pentru Electrocasnice, Apă Canal, Sisteme Fotovoltaice, Iluminat Ecologic Public, Eficiență Energetică în Clădiri Publice, Infrastructură Verde, Gestionarea Deșeurilor, Educație și Conștientizare, sau Transport Public Electric.

Rabla Clasic și Rabla Plus sunt acum în desfășurare 

Programele au o structură diferită anul acesta, existând mai multe perioade de depunere, una fiind chiar deschisă zilele acestea. O noutate a ediției din acest an este faptul că inclusiv în cadrul Rabla Plus se pot casa două mașini vechi, pentru achiziția uneia noi.

IMM Invest

Conform Guvernului, programul IMM Invest s-a lansat la jumătatea lunii Februarie și este în prezent în continuare deschis noilor aplicanți. Obiectivul programului este acordarea de garanții de stat pentru credite bancare accesate de către IMM-uri. O ramură importantă a programului IMM Invest, este Agro IMM Invest, care este un program similar, dar care oferă aceste garanții de stat IMM-urilor care activează în domeniile agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar. 

Finanțări pentru Sisteme de Energie Eoliană și Solară

Sunt o serie de fonduri care pot fi accesate de către companii care au ca activitate principală sau secundară, producția de energie electrică, indiferent de dimensiune. Schema reprezintă un ajutor financiar de maxim 15 milioane de euro pentru un aplicant, înscrierile sunt încă în derulare, iar fondurile sunt destinate doar instalațiilor noi de producție a energiei electrice, fie eoliene, fie solare.

Schema POC 4.1.1 - Granturi pentru Investiții în Activități Productive

Am prezentat această schemă aproape în fiecare material “Finanțări în Cantonament” din acest an. Încă din toamna anului trecut, guvernul a prezentat și promis oficializarea acestei scheme de finanțare prin repetate ghiduri ale solicitantului și proceduri de implementare. Ultimele informații de la ministerul de resort indică lansarea acestei scheme de ajutor în cursul lunii iunie.

Start-Up Nation III

Programul are deja cadrul legal de implementare adoptat, inclusiv un termen orientativ de lansare, care ar fi prima jumătate a lunii mai. Mai este nevoie de un ordin ministerial, iar IMM-urile noi, înființate după 1 ianuarie 2020, inclusi, care au capital integral privat vor putea beneficia de maxim 200 de mii de lei, reprezentand maxim 95% din totalul cheltuielilor eligibile, pentru proiecte de investiții.

Microindustrializare & Comerț și Servicii

Sunt două programe care revin și ele în această primăvară, gruvernul anunțând lansarea lor imediat lansarea Start Up Nation. În ceea ce privește programul de microindustrializare, IMM-urile vor putea solicita o finanțare nerambursabilă de maxim 500 de mii de lei, iar prin programul Comerț și Servicii, IMM-urile care activează în zona de servicii, vor putea solicita până la 200 de mii de euro pentru dezvoltarea afacerii.

 

 

Așadar, ce mai aștepți?  Dacă dorești mai multe informații despre fondurile europene sau orice altă formă de finanțare pentru proiectul sau afacerea ta, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă. 

Spor în toate,
Echipa MHD.

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279