Gândește-te la tristețe, frică, furie, fericire și alte experiențe interioare ca la obiceiuri. Comportamente pe care le învățăm. Anul 2020 și pandemia de Covid-19 ne-au oferit o cantitate mare de tristețe, frică și furie. Acum este timpul să ne repornim „obiceiul fericirii” făcând o varietate de lucruri constructive și fiind alături de oamenii care ne aduc bucurie. 

Totul se rezumă la această lună Martie, când normalitatea a preluat controlul cu adevărat, așa că bucură-te de ea, este luna de start!
MHD Consulting vine în ajutorul tău cu servicii de coaching, fie personal sau profesional.

Profesionist sau un Entuziast Plin de Speranță?

Vin anumite momente de frustrare pe care greu le trecem. Ne spunem “Fii optimist!”, “Vezi partea plină a paharului!”, și multe alte încurajări de scurtă durată, fiind foarte ușor de epuizat. 

Uneori nu este destul să ne încurajăm verbal, și mai ales nu singuri, tocmai de aceea un coach este mereu pregătit să îți sară în ajutor. Acesta nu este doar un furnizor de task-uri și sfaturi, dau doar un mic memento în calendarul tău plin de stres cotidian. Trebuie să te cunoști cât mai bine cu putință și să înțelegi ce înseamnă controlul de sine și, reciproca fiind valabilă, controlul unor circumstanțe ostile. 

Suntem de părere că ambele variante sunt eficiente, astfel MHD Consulting îți va arăta cum poți să devii un profesionist și un entuziast plin de speranță. Totul se rezumă la tine și la cât de mult ești dispus să primești ajutorul cuvenit.

Inteligența Emoțională în Viața de Zi cu Zi

Adesea majoritatea specialiștilor susțin că este o calitate înnăscută, dar cum în oricare subiect trebuie să existe două tabere, alții sunt de părere că se poate deprinde această capacitate, atâta timp cât este în strânsă legătură cu emoțiile celui în cauză.

Suntem siguri că ai vrea să știi ce înseamnă să ai o inteligență emoțională, ce este și de ce am avea nevoie de aceasta în viața de zi cu zi. Să fie oare inteligența emoțională cea care te va ajuta să treci peste situațiile dificile, de conflict sau ostile, respectiv cum să spunem “nu” și lucrurilor pe nume?

Ei bine, inteligența emoțională este un mijloc psihologic prin care reușim să ne conștientizăm, înțelegem și gestionăm emoțiile, lucru ce duce la reacții calculate în situații de criză. Uite 4 dintre componentele inteligenței emoționale:

  • Autocunoașterea & Stăpânirea de Sine: componentă cu focus pe persoana ta, fiind fundamentală în procesul de stăpânire emoțională. Odată ajuns în momentul de autocunoaștere, atunci ai posibilitatea de a depăși calculat situațiile de criză, deoarece îți vei cunoaște limitele, emoțiile și calitățile;
  • Empatia: când spui empatie, spui adaptare la orice situație. Odată ce reușești să fii empatic, vei reuși, atât să socializezi eficient și armonios cu persoanele din jur, cât și să îți identifici emoțiile și să le ajustezi în funcție de fiecare persoană și circumstanță;
  • Deprinderile de Socializare: atât în sfera personală, cât și în cea profesională, inteligența emoțională este tot mai căutată, deoarece situații dificile regăsim în ambele tipuri de circumstanțe;
  • Motivația: este fundamentală în orice acțiune din viața de zi cu zi. Fiind destul de motivat, vei reuși să treci de oricare obstacol, de a atinge fiecare obiectiv propus, respectiv să-ți țintești cu brio idealurile stabilite;

Drept o concluzie, deși discuția nu se poate încheia atât de ușor, asigură-te că îți dezvolți inteligența emoțională cu sprijinul MHD Consulting. Iar legat de lucrurile care sunt în controlul tău, odată cu susținerea noastră, vei reuși să îți dezvolți sau identifici o serie de calități demne de o viață armonioasă.

Dacă dorești mai multe informații sau o programare la o sesiune de coaching, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.

𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲, 𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.