Miniștrii Economiei și Proiectelor Europene au agreat cu Comisia Europeană asigurarea bugetului integral pentru cele trei măsuri pentru IMMuri.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Mediul de Afaceri, Claudiu Năsui, alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, au anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, deblocarea bugetului celor trei măsuri de finanțare pentru IMM-uri, respectiv măsurile 1-microgranturi, 2-granturi pentru capital de lucru și 3-granturi pentru investiții.

După suplimentarea care a avut loc în octombrie anul trecut, măsurile nu mai aveau toată finanțarea asigurată, se arată în comunicatul oficial. Conform comunicatului publicat astăzi, lipseau 500 de milioane de euro din fonduri europene. Prin urmare, au existat mai multe discuții între cei doi miniștri precum și între aceștia și Comisia Europeană, pentru a identifica o soluție.

Aceștia au anunțat astăzi faptul că s-au găsit resursele necesare pentru acoperirea în întregime a bugetului celor trei măsuri de sprijin pentru antreprenori, ca urmare a unei întrevederi cu Comisia Europeană ce a avut loc vineri, 15 ianuarie 2021.

Pasul următor este ca bugetul să fie adoptat de către parlament, cu noile modificări. Conform oficialilor, în săptămâna 22 – 26 ianuarie vor avea acceptul pentru măsuri.

În ceea ce privește ritmul de procesare al dosarelor depuse, se anunță o creștere de până la 845 de dosare/zi în cadrul ministerului Economiei și a agențiilor din subordine. În acest sens, oficialii transmit că toate acestea înseamnă că, odată cu noul buget, banii vor intra în conturile aplicanților admiși într-un timp mult mai redus.

Reamintim că ministrul Năsui a declarat la începutul lunii ianuarie că ritmul de procesare era în acel moment la aproximativ 90 de dosare/zi.

În prezent este deschisă depunerea pe măsura 3 – granturi pentru investiții până la data de 29 ianuarie 2021, ora 20:00, pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Copyright © MHD Consulting

Înscrie-te la Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile și activitățile noastre!

Promitem că nu îți vom face spam.

You have Successfully Subscribed!

Dă un share!

Distribuie articolul prietenilor tăi. Informația ar putea fi utilă și altcuiva!

Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Continuarea navigării acestui website presupune acceptarea automată a acestor termeni!
Am înțeles.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mhdconsult/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279