Adesea tindem să credem că individual reușim să ducem un lucru mult mai bine la capăt. Însă experiența ne dovedește că relațiile sănătoase și solide sunt cele care, de fapt, ne ajută să ne atingem țintele.
Te-ai gândit vreodată ce înseamnă a avea relații? Ai observat că acest concept de relaționare are o profunzime asupra căreia puțini reflectă? Ți-ar plăcea să ai succes, notorietate și oameni de nădejde în jurul tău?
Ei bine, în cele ce urmează, încercăm să îți arătăm că sunt foarte mulți oameni în jurul tău care ar fi pregătiți să te sprijine spre evoluție durabilă. Trebuie doar să înveți să-i descoperi și să comunici cu ei.
Ce Stă între Om și Relaționare?
Comunicare! Trebuie multă comunicare și cunoaștere. Ieși, observă, interacționează!
Baza comunicării este în mod clar interacțiunea dintre emițător și receptor printr-un mesaj decodificat în care zgomotul să nu existe. Tocmai de aceea, fii sigur că tu vei găsi oamenii potriviți cu care să faci schimb de roluri, între emițător și receptor. Mai ales să ai oportunitatea de a crea mesaj și interacțiuni constructive, sănătoase și fără prea multe perturbări.
Cu ajutorul comunicării vei observa câte aspecte comune se regăsesc între oameni, și vei reuși să elimini, treptat, reticența pe care o simți uneori în fața relațiilor interuman noi.
Esența comunicării este să renunți la a te gândi numai la tine. Privirea ta trebuie să se mute de la interior, la exterior, spre ceilalți. În general, un bun comunicator se concentrează pe audienţă și mai important, are grijă să cuprindă întreagă sfera mesajului, înainte de a încerca să-l transmită mai departe.
De ce Comunicare? De ce Relații?
Multă lume este de părere că un bun comunicator are nevoie de un talent înnăscut, însă adevărul este că relaționarea este o abilitate care se poate învăța, indiferent de vârstă.
În unele situații, lipsa comunicării poate înseamnă îmbolnăvire. Găsirea persoanelor potrivite cu care să relaționezi pe aceeași lungime de undă are un rol extraordinar în a te ajuta să te descarci de griji, de probleme și să poți face loc pozitivității. Așadar, încă crezi că este mai bine singur?
Orice ai avea de zis, vorbește, scrie și destăinuie-te! Află cum să rezonezi cu oamenii în funcție de caracterele lor și construiește relații. Nu te bloca, niciodată nu va fi toată lumea de acord cu tine, dar mereu va exista acea persoană care să te sprijine și acea parte care să rezoneze cu tine. Poți deveni un bun comunicator dacă îi studiezi pe cei care te fac să simți că au creat o conexiune cu tine încă de la primele cuvinte. Urmărește ce te-a făcut pe tine să îi asculți pe respectivii și încearcă să implementezi acele caracteristici. Pentru asta, atitudinea ta și mindset-ul trebuie să fie orientate spre deschidere, acceptare și trebuie să fii disponibil să asculți, să asculți și iarăși să asculți.
Fii Sigur că Realizezi un Exordium ex Abrupto Simplu!
Comunicarea nu înseamnă o introducere interminabilă despre tine, nu te lauzi, ci intri în mai multe subiecte pentru a-ți putea găsi aspectele comune cu interlocutorul sau interlocutorii. După cum susține și John C. Maxwell în cartea “Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații”, uneori ar trebui să evităm conversațiile complexe, obositoare și pline de informație.
Asigură-te că discursul tău este simplu formulat pentru a fi simplu de înțeles, perspectivă ce poate elimina zgomotul de fundal din mesaj și poate ușura, totodată, decodarea acestuia. Relevanța mesajului se câștigă atunci când acesta a fost livrat cu succes spre un feedback pozitiv. Când acea persoană a înțeles ce aveai de transmis, atunci înseamnă că mesajul tău a fost direct, clar și concis formulat.
Avem nevoie, după cum observi, de comunicare peste tot. Alege să relaționezi prin aceasta și să-ți arăți autenticitatea în conversațiile pe care le porți. Pilon important spre succes, comunicarea, te sprijină în relaționare și, mai ales, în succes pe toate planurile.
Te așteptăm și pe tine, la cursul nostru despre comunicare, la care te poți înscrie accesând link-ul acesta.
Dacă dorești mai multe informații despre cursurile pe care le derulăm, trimite-ne un e-mail la contact@mhd-consulting.ro, sau sună-ne la +40 731 333833, pentru că mai avem câțiva ași în mânecă.
𝗦𝗽𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲,
𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝗛𝗗.
Recent Comments